Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Τυνησία: Προτεινόμενη για Νόμπελ Ειρήνης ξυλοκοπείται σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης

Blogger και προτεινόμενη για Νόμπελ Ειρήνης, η Lina Ben Mhenni, ξυλοκοπήθηκε από δέκα αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Το βράδυ της Κυριακής, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Habib Bourguiba, συμβολικό μέρος για την επανάσταση της Τυνησίας, για να διαδηλώσουν κατά της σημερινής κυβέρνησης.
Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει την συγκέντρωση αλλά οι διαδηλωτές συνέχισαν προς το υπουργείο Εσωτερικών, φωνάζοντας το σύνθημα «Τυνήσιοι ξυπνήστε».
Η περιπέτεια της Mhenni ξεκίνησε όταν άρχισαν να την κλωτσούν έξω από ένα καφέ της περιοχής όπου καθόταν με φίλους της, μετά τα γεγονότα στην λεωφόρο Habib Bourguiba.
«Απομακρυνθήκαμε από τον κεντρικό δρόμο για να πιούμε λίγο νερό και να ξεκουραστούμε. Ξαφνικά, κάποιος που γνωρίζω καλά ποιος είναι, με άρπαξε και με τράβηξε μακριά από την παρέα μου. Άρχισα να φωνάζω, ήρθαν και άλλοι αστυνομικοί και προσπάθησαν να αποσπάσουν την τσάντα που είχα στην πλάτη μου. Ένας με κρατούσε από το λαιμό και οι υπόλοιποι με χτυπούσαν. Κάποιος άνδρας προσφέρθηκε να κρατήσουν αυτόν αντί για εμένα….Κατάφερα να πάρω την κάμερα μου, αλλά χωρίς την κάρτα μνήμης» μαρτυρά.
Η Lina Ben Mhenni, που πάσχει από λύκο και πρόσφατα υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τα γεγονότα. 
Η blogger αναρτούσε ειδήσεις από την χώρα της στο προσωπικότης ιστολόγιο, σε μια εποχή που είχε απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα σε ξένους δημοσιογράφους.   

Πηγή: Blottr.com 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...