Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά του αντιτρομοκρατικού νόμου.


Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη στο Μπουένος Άιρες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον αντιτρομοκρατικό νόμο που προβλέπει έως και 15 χρόνια φυλάκισης.
Στο κοινό κάλεσμα συμμετείχαν συνδικάτα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εναλλακτικά δίκτυα πληροφόρησης και καλλιτεχνικές ομάδες.
Οι πολίτες υποστηρίζουν πως ο νόμος αυτός ξεπερνάει κατά πολύ την έννοια τρομοκρατία και προσβάλλει ατομικές ελευθερίες.
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για αντιτρομοκρατικό νόμο, σε ένα κράτος που χρειάστηκε 30 χρόνια για την εκδίκαση τρομοκρατικών πράξεων" τονίζει διαδηλωτής.
Η κυρίαρχη άποψη υποστηρίζει ότι ο αυτός ο νόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των αγώνων των συνδικάτων, των φοιτητών, των οικολόγων καθώς επίσης και ενάντια στην ενότητα του λαού.
Ο αντιτρομοκρατικός νόμος ψηφίστηκε το 2007, αλλά με πρόσφατη τροποποίηση του προβλέπει διπλασιασμό της ποινής κάθειρξης βάσει του Ποινικού Κώδικα.
Η Hepe Bonafini, ακτιβίστρια και πρόεδρος του συλλόγου " Μητέρες της Plaza de Mayo", υπενθυμίζοντας την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι οι εναπομείναντες από την εποχή της δικτατορίας δικαστές, θα μπορούν να παρερμηνεύσουν τα όσα ορίζει ο νόμος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...