Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Κατάργηση ιστορικού Google και YouTube



Από 1η Μαρτίου, η Google αλλάζει την Πολιτική Απορρήτου. Αυτό γίνεται, όπως υποστηρίζει,για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της (Google Chrome, Gmail, YouTube, Google Plus, Google Agenda…).
Τα δεδομένα από 78 διαφορετικά έγγραφα θα ενοποιηθούν σε ένα προφίλ.
Έτσι οι διάφορες υπηρεσίες της Google θα συνεργάζονται για να διασταυρώνουν τα στοιχεία του εγγεγραμμένου χρήστη, όπως αναφέρεται στον Κανονισμό Πολιτικής Απορρήτου.

Η ΕΤΑ (Electronic Frontier Foundation), μη-κυβερνητική οργάνωση της οποίας, κύριος στόχος είναι να υπερασπιστεί  την ελευθερία της έκφρασης στο ίντερνετ, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για την πρακτική αλλά ακόμα και για τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του προσωπικού ιστορικού του χρήστη  από αυτό της μηχανής αναζήτησης του Google, καθώς επίσης, και για το ιστορικό περιήγησης στο YouTube ενός χρήστη και ενός λογαριασμού Google, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα.


Κατάργηση Ιστορικού Μηχανής Αναζήτησης Google.

1.       Συνδεθείτε στο λογαριασμό Google, εισάγοντας όνομα χρήστη
          και password.
2.       Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.
3.       Εκεί, επιλέξτε “remove all web history”
4.       Στην ερώτηση “Are you sure you want to clear your entire web
          history? Your web history will also be paused” πατήστε OK.
5.       Θα δείτε το μήνυμα “Your search history is currently empty”.


Κατάργηση Ιστορικού Αναζήτησης YouTube.

1.       Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας YouTube.
2.       Επιστρέψτε στη διεύθυνση https://www.youtube.com
3.       Πιέστε στην εικόνα του προφίλ σας, που βρίσκεται πάνω και δεξιά.
4.       Επιλέξτε στα από το εμφανιζόμενο μενού “video manager”
5.       Στην καρτέλα που εμφανίζεται στα αριστερά της σελίδας, πιέστε
          “ history”.
6.       Πάνω από τα εμφανιζόμενα βίντεο, επιλέξτε την καρτέλα
          “clear all viewing history”.
7.       Έπειτα επιλέξτε εκ νέου από το μενού στα αριστερά «history” και
          πιέστε “pause viewing history”.
8.       Επιλέξτε από αριστερά “search history”.
9.       Πατήστε “clear all viewing history”.
10.    Από αριστερά ξανά επιλέξτε “search history” και
         “ deactivate search history”.

Η κατάργηση  του Iστορικού Λογαριασμού Google δεν αφαιρεί από την Google το δικαίωμα συλλογής και αποθήκευσης  πληροφοριών που προορίζονται για ιδία και νόμιμη χρήση.
Με ένα απενεργοποιημένο ιστορικό, η Google περνάει στην  ανωνυμία ορισμένα προσωπικά αρχεία μετά από 18 μήνες.
Και κάποιες χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προβολής των εξατομικευμένων αποτελεσμάτων,αποφεύγονται.
Επιπλέον,συνιστάται η απενεργοποίηση των cookies στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Πηγή: netpublic.fr




     






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...