Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ηνωμένο Βασίλειο: Τρεις μήνες φυλακή από λάθος στο εργαστήριο DNA.

19χρονος πέρασε τρεις μήνες στη φυλακή με την κατηγορία ότι βίασε γυναίκα σε πόλη που δεν είχε πάει ποτέ, όταν μπερδέυτηκαν τα δείγματα DNA στο εργαστήριο ανάλυσης.


Ο Adam Scott, από το Truro, μια πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορήθηκε για επίθεση σε γυναίκα,  σε ένα πάρκο του Μάντσεστερ με στόχο τον βιασμό, μετά από δείγμα DNA που είχε μπερδευτεί με εκείνο του δράστη λόγω μιας υπόθεσης που εξεταζόταν από το ίδιο εργαστήριο.

Το εργαστήριο LGC Forensics, που εδρεύει νοτιοδυτικά του Λονδίνου, είναι μία από τις τρείς συνεργαζόμενες εταιρείες της εγκληματολογικής υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η εταιρεία χειρίζεται δεκάδες χιλιάδες δείγματα DNA για λογαριασμό της αστυνομίας σε όλη τη χώρα. Μετά από αυτό το γεγονός αναμένεται να επανεξετασθούν και άλλες υποθέσεις.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί στο Devon περίπου τρεις εβδομάδες μετά τον βιασμό για τον οποίο κατηγορήθηκε, όταν εστάλησαν στην αστυνομία τα αποτελέσματα του τεστ DNA .
Ο Adam Scott, φυλακίστηκε παρότι είχε δηλώσει από την αρχή στην αστυνομία ότι δεν είχε επισκεφτεί ποτέ την πόλη του Μάντσεστερ και καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησης του δήλωνε συνεχώς ότι δεν σχετίζεται με το συμβάν.

Πηγή: Dailymail.co.uk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...