Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ελλάδα: Επίδειξη του ισραηλινού αεροσκάφους Heron.


H Frontex είναι ευρωπαϊκός οργανισμός που έχει αναλάβει την οργάνωση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδρεύει στην Βαρσοβία. Ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων της συνοριοφυλακής, με στόχο την  διατήρηση της  ασφάλειας με τις γείτονες χώρες, στα σύνορα της ΕΕ .
Τον Οκτώβριο του 2011, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAI) πραγματοποίησε στην Ελλάδα επίδειξη του αεροσκάφους Heron, υπό την αιγίδα της  Frontex.
Η επίδειξη προέβαλε τις δυνατότητες ανίχνευσης του Heron, που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση των παράνομων διασυνοριακών δραστηριοτήτων (λαθρεμπόριο,παράνομη μετανάστευση). 

Δοκιμάστηκαν πολλά ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και ραντάρ. Το οπτρονικό σύστημα καθώς και άλλα μέρη του ραντάρ προορίζονται για θαλάσσιες περιπολίες και είναι ειδικά για χρήση σε περίπτωση  ηλεκτρονικού πολέμου.
Το Heron απέδειξε επίσης την ικανότητά του να απογειώνεται και να προσγειώνεται αυτόματα (σύστημα ATOL ) σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με βάση το αεροδρόμιο του Ακτίου που είναι επίσης και βάση του ΝΑΤΟ.
Το ισραηλινό Heron έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από 18 υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην Βραζιλίατης Τελωνειακής Αστυνομίας στην Αυστραλία και της  Πολιτοφυλακής στην Ισπανία.
Η Frontex ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει στόλο από αεροσκάφη Heron για τον έλεγχο των συνόρων και τις επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...