Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γάζα: Νεκρός ο Παλαιστίνιος ηγέτης Qaisi, ρήψη 40 ρουκετών κατά Ισραήλ από Παλαιστινίους.


Παλαιστίνιοι απάντησαν με εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ μετά το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Qaisi από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ. Περισσότερες από 40 ρουκέτες εκτοξευτήκαν προς το νότιο Ισραήλ. Οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση στην Γάζα και σκότωσε τρεις ισλαμιστές μαχητές της Τζιχάντ. 
Το μπαράζ ρουκετών ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της Λαϊκής Επιτροπής Αντίστασης, ο οποίος πιστεύεται σύμφωνα με αξιωματούχους του Iσραηλινού στρατού ότι σχεδίαζε μια μεγάλη επίθεση στα νότια σύνορα του Ισραήλ.
Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και άλλα δύο άτομα ελαφρά από βλήμα που εξερράγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Eshkol, . 
Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε όταν ένας πύραυλος τύπου Grad έπεσε κοντά στην ισραηλινή πόλη Ashdod. Τρεις ακόμη Ισραηλινοί τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν σε καταφύγια όταν ήχησε ο συναγερμός για βομβαρδισμό.

Τρεις ρουκέτες τύπου Grad εκτοξευτήκαν προς την ισραηλινή πόλη Ashdod-  δύο αναχαιτίστηκαν, και μία εξερράγη σε ανοικτό χώρο κοντά στην πόλη. Δεν υπήρξαν θύματα και προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε ένα σπίτι.
Μετά στην εκτόξευση ρουκετών, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε ακόμα δύο επιθέσεις στη Γάζα, σκοτώνοντας τρεις ισλαμιστές μαχητές της τζιχάντ .
Οι Ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα της Γάζας τέθηκαν σε υψηλή επιφυλακή το βράδυ της Παρασκευής και οι κάτοικοι κλήθηκαν να βρίσκονται κοντά σε καταφύγια. Η εθνική οδός12, η οποία συνδέει το Ισραήλ με  την Αίγυπτο, έχει κλείσει και δεν θα διεξάγεται κυκλοφορία μέχρι το Σάββατο. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ισραηλινού στρατού, ο Qaisi ήταν ένας από τους οργανωτές της επίθεσης του Αυγούστου.
Οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης απάντησαν την Παρασκευή στην επίθεση και ορκίστηκαν να εκδικηθούν για τον θάνατο του ηγέτη Qaisi με τρόπο που θα "ταρακουνήσει τον σιωνιστή εχθρό».Εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε σε απάντηση στην επίθεση ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί το εαυτό του.
Νωρίτερα την Παρασκευή, πριν από την επίθεση των ισραηλινού στρατού, δύο βόμβες εξαπολύθηκαν στο ισραηλινό έδαφος.Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού άμυνας μιλώντας στο ραδιοφωνικό στρατιωτικό σταθμό μετά την επίθεση με όλμους από τη Γάζα, ονόμασαν την ρήψη ρουκετών "απρόκλητη" και ανέφεραν ότι δεν έγινε σε απάντηση σε  στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Πηγή: haaretz.com 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...