Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Νεα Υόρκη: Αίτηση εγγραφής σε σχολείο με εξέταση DNA.

Εδώ και πολλά χρόνια, γονείς στην Νέα Υόρκη εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία ακόμα και πριν την γέννησή τους. Αυτό δεν αποτελεί όμως είδηση. Στο νηπιαγωγείο Porsafillo, όλοι οι γονείς πρέπει πλέον να υποβάλουν μια ανάλυση DNA των παιδιών τους.

«Εδώ, έχουμε εργαστήρια υπολογιστών C ++ η οποία είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που διδάσκεται στους μαθητές. Επίσης διδάσκεται και η κινεζική», λέει η διευθύντρια Rebecca Unsinn.

Το Porsafillo δέχεται 12.000 αιτήσεις εγγραφής, εκ των οποίων θα επιλεγούν μόνο 32 άτομα. Έτσι, αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα προσχολικής ηλικίας γίνεται ένα από τα ανταγωνιστικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε μια προσπάθεια να αποκλειστούν τα παιδιά που δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας, το σχολείο αποφάσισε να απαιτήσει εξέταση DNA από όλους τους αιτούντες. 
Η Unsinn και η ομάδα της ψάχνουν για γενετικούς δείκτες που αποκαλύπτουν τις μελλοντικές ιδιοφυίες με κριτήριο την νοημοσύνη, την αυτοπεποίθηση και τις ηγετικές ικανότητες.
Ένα νέο ζευγάρι έχει ήδη επισκεφτεί το νοσοκομείο New Amsterdam Memorial Hospital, ώστε η σύζυγος που είναι 24 εβδομάδων έγκυος να κάνει το τεστ που απαιτείται  για την αίτηση φοίτησης του παιδιού.

Από την εξέταση αίματος Tauschen, οι επιστήμονες θα απομονώσουν γενετικό υλικό του αγέννητου μωρού και στην συνέχεια τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στο γραφείο αιτήσεων του Porsafillo, περίπου έναν μήνα αργότερα.
Μερικοί γονείς έχουν ήδη σχεδιάσει να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη σε περίπτωση που τα παιδιά τους υποβληθούν σε αυτήν την εξέταση και καταγγέλλουν αυτήν την πρακτική ως «μακάβρια» και «ανήθικη».
Όμως η διευθύντρια απορρίπτει την κριτική. «Αυτό δεν είναι καθόλου ανήθικο. Αν μη τι άλλο, είναι εξαιρετικά ηθικό. Αυτό δεν είναι πλέον μια υποκειμενική απόφαση,» λέει. «Πρόκειται για μια κλινική δοκιμή που μπορεί να μας δείξει πώς ένα παιδί θα λειτουργεί καθ 'όλη την διάρκεια της ζωής του.»
Το Porsafillo έχει ήδη αρχίσει να δέχεται αιτήσεις εδώ και έναν μήνα.



Πηγή:     Npr.org 
Photos: Dailymail.co.uk
              Projects.iq.harvard.edu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...