Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

M.Βρετανία: Νομοσχέδιο κατά των τρολλς

Σήμερα η βρετανική κυβέρνηση εξέτασε ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τους υπευθύνους ιστοσελίδων να παραδίδουν τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών τρολλς. Το νομοσχέδιο περί «δυσφήμισης» συζητήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο και έχει σκοπό να ενισχύσει τον πόλεμο κατά των τρολλς που εμπλέκονται σε περιπτώσεις δυσφήμισης.


Σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μια γυναίκα που διέθετε στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για χρήστες τρολλς στο προφίλ της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει την νομοθεσία σχετικά με αιτήσεις παροχής πληροφοριών στους χρήστες του, τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.


Σε ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας είπε ότι το νομοσχέδιο περί δυσφήμισης έχει σκοπό να προστατέψει τους πολίτες από την καταχρηστική συμμετοχή τους σε ιστοτόπους όπως οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Και πρόσθεσε: «Οι διαχειριστές ιστοσελίδων θα είναι υπεύθυνοι για όσα εμφανίζονται στους δικτυακούς τόπους, ακόμη και αν το περιεχόμενο συχνά καθορίζεται από τους χρήστες».

Πηγή: Theinquirer.net
Photo: Chess.com 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...