Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αίγυπτος: 24.000 εργαζόμενοι σε απεργία


Χιλιάδες εργαζόμενοι στο κρατικό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Mahalla Misr (130 χλμ βόρεια του Κάιρου), ξεκίνησαν απεργία την Κυριακή το πρωί απαιτώντας την απομάκρυνση του προέδρου της εταιρείας και της ανώτερης διοίκησης.


Οι εργαζόμενοι στο βιομηχανικό συγκρότημα στην περιοχή  El-Kobra, ζητούν μεγαλύτερο μέρισμα στα κέρδη του 2011 και αυξήσεις στις αποδοχές τους.

«Ο πρόεδρος, Fouad Abdel Alil έχει αποδείξει την αποτυχία του. Είναι εβδομήντα χρονών και είναι πλέον καιρός να συνταξιοδοτηθεί» υποστηρίζει ένας μηχανικός.

Εργαζόμενοι της εταιρείας λαμβάνουν μετοχές που αντιστοιχούν σε πληρωμή 4 ½ μηνών εργασίας τους, αλλά όχι για όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν αφήνουν τις δουλειές τους, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ένα συνολικό ποσό  που ισοδυναμεί σε μισθό δύο μηνών ανά έτος. Οι διαδηλωτές απαιτούν αυτό να αυξηθεί σε τρεις μήνες.

Η βιομηχανία απασχολεί συνολικά 24.000 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πολλάκις τους τελευταίους 18 μήνες, διεκδικώντας τα αιτήματα τους. 

Οι απεργίες των εργαζομένων στη βιομηχανία το 2006 και το 2008 απήλαυσαν δημοτικότητας και θεωρείται από πολλούς Αιγυπτίους ότι έθεσαν τα θεμέλια για τις εξεγέρσεις του 2011.


Πηγή: Αswatmasriya.com
Photo: Mynewshub.my

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...