Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Καμπότζη: Κλειστά όλα τα σχολεία λόγω επιδημίας .

Κλείνουν όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας για να αποτραπεί η εξάπλωση ενός ιού που προκαλεί μια σοβαρή μορφή του συνδρόμου αφθώδους πυρετού.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τουλάχιστον 54 παιδιά, τα περισσότερα ηλικίας κάτω των τριών ετών, πέθαναν από την ασθένεια από τον Απρίλιο, από τις 61 συνολικά περιπτώσεις που αναφέρθηκαν.


Τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας έχουν προβληματίσει γονείς και κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι τελικά τα περισσότερα θύματα ήταν θετικά στον ιό EV 71, που είναι πολύ διαδεδομένος στην Ασία.

Ο Οργανισμός είχε ανακαλύψει επίσης ότι η χρήση των στεροειδών κατά τη διάρκεια της θεραπείας είχε επιδεινώσει την κατάσταση των ασθενών, με εμφάνιση συμπτωμάτων όπως υψηλός πυρετός και αναπνευστικά προβλήματα.


Στη γειτονική Ταϊλάνδη η κατάσταση είναι λιγότερο σοβαρή. Είκοσι σχολεία στην Μπανγκόκ έκλεισαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά μόνο τρία δεν επαναλειτούργησαν την Τετάρτη.

Το σύνδρομο αφθώδους πυρετού μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να καταπολεμηθεί τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. 


Πηγή:   Lefigaro
Photo: Southeastasiantimes.com
             Newshopper.sulekha.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...