Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση: Oι Γερμανοί δεν θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη


Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, μόνο το ένα τέταρτο των Γερμανών υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ή την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της χώρας.


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα για το αν πρέπει ή όχι να διατεθεί περισσότερος χρόνος ή χρήμα για την Ελλάδα, που θα λάβει 174 δις ευρώ, σύμφωνα με τα δεδομένα της δεύτερης διάσωσης.

Η γνώμη των Γερμανών – σύμφωνα με την Financial Times- έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των Ιταλών και των Ισπανών, που φαίνονται περισσότερο διστακτικοί για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Βρετανία έδειξε ότι μόνο το 26% των Γερμανών πιστεύουν ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει κάποτε τα δάνεια για την διάσωση της», ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό Ιταλών (77%) και Ισπανών (57%).

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομία της, ώστε να απαλλαγεί από τη διεθνή βοήθεια.88% των Ιταλών και 70% των Ισπανών δήλωσαν «σχεδόν σίγουροι» ότι η Αθήνα θα μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Παρά τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν για την Ελλάδα, οι ερωτηθέντες και στις τέσσερις χώρες παραμένουν αισιόδοξοι για το ότι οι ηγέτες θα ανταποκριθούν επαρκώς στα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση.

Ωστόσο, το 44% των Βρετανών ερωτηθέντων δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιοι» ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ανταποκριθούν σωστά στα θέματα που προκύπτουν από την κρίση.


Πηγή: Reuters



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...