Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κίνα: Κινεζικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στην Βουλγαρία.


Το Great Wall Hover είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης του νέου εργοστασίο της Great Wall Motors, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας, που βρίσκεται σε συνεργασία με την βουλγαρική Litex 
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επιδρομή της Κίνας στην κατασκευή αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αν το πείραμα της Great Wall Hover πετύχει, τότε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει το μεγάλο ντεμπούτο της στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Και άλλοι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να εισχωρήσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος. Καθώς η κρίση του χρέους ωθεί την ευρωζώνη σε ύφεση, οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων βλέπουν μια ευκαιρία για προώθηση οχημάτων χαμηλού κόστους.
Οι προηγούμενες απόπειρες των κινεζικών εταιρείων σε ευρωπαικό έδαφος στάθηκαν άκαρπες αφού απέτυχαν να περάσουν τα στάνταρς των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας. Η εταιρεία Great Wall Motors είναι ο πρώτος κινέζος κατασκευαστής αυτοκινήτων που πέρασε τις δοκιμές ασφάλειας της Ευρώπης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...