Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μαδαγασκάρη: Διαδηλώσεις και επενδύσεις.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση στην Μαδαγασκάρη, το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας Antananarivo. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έγινε από την αστυνομία για την διάσπαση του πλήθους .


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν τρεις συλλήψεις και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο κάλεσμα του Ravalomanana, το πολιτικό κίνημα που εκπροσωπεί τον πρώην πρόεδρο Marc Ravalomanana που βρίσκεται εξόριστος στην Νότια Αφρική.

Μέλη του κινήματος ήθελαν να πραγματοποιήσουν δημόσιο διάγγελμα σχετικά με την πορεία της χώρας και την έξοδό της από την οικονομική κρίση καθώς επίσης και τα σχετικά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο.

Ένας διαδηλωτής δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να εξαλείψουμε κάθε γαλλική αιτία, η Γαλλία εγκατέστησε στην εξουσία τον Rajoelina. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να ανακατευτεί ξανά στην ζωή της χώρας μας».

Το πλήθος παρέμενε υπομονετικά για ώρες και φώναζε συνθήματα ενάντια στο καθεστώς του Andry Rajoelina και την Γαλλία που το υποστηρίζει.



Το 2009 σε διάφορες διαδηλώσεις είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 89 άτομα από πυρά της αστυνομίας.


Το πρόγραμμα Tantalus που σχετίζεται με νέες επενδύσεις στο νησί πρόκειται να αναπτύξει στην χώρα μια νέα μέθοδο εξόρυξης και καθαρισμού σπάνιων πετρωμάτων όπως ταντάλιο, νιόβιο, ζιρκόνιο και άλλα.Το σχέδιο περιλαμβάνει την περιοχή Ampasindava στα βορειοδυτικά της χώρας.



Στην Μαδαγασκάρη μεγάλο μέρος των εργατών στα ορυχεία πετρωμάτων είναι παιδιάκάτω των έξι ετών. Μια έρευνα του 2006 κάνει αναφορά για 19.000 παιδιά. Βάσει νομοθεσίας το επιτρεπτό όριο εργασίας είναι το πέρας του 15ου έτους


.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν αγγελίες ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στο έδαφος του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια αγγελία που ζητά συνέταιρο για ίδρυση σχολείου ξένων γλωσσών που θα διδάσκονται κινεζικά, γαλλικά και αγγλικά. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια πολύ καλή επένδυση αφού ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων αυξάνεται ταχέως».


Vent for Interpressgr.blogspot.com 


Πηγές: Rfi.fr
            Lexpress.fr
            Exprerts-univers.com
            Pressportal.de
            Boston.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...