Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ιορδανία: Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης νερού.

Στην Ιορδανία το νερό θεωρείται πολύτιμο αγαθό, αφού η περιοχή δεν είναι πλούσια σε υδάτινους πόρους. Η χώρα ανήκει στις πιο ξηρές περιοχές του πλανήτη και με την κλιματική αλλαγή είναι πιθανόν η κατάσταση να χειροτερεψει ακόμα περισσότερο τα επόμενα έτη. 



Παραμένει όμως ανάγκη η μεγάλη κατανάλωση καθώς η χώρα, διαθέτει 28.000 αρχαιολογικούς χώρους και προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, οι οποίοι διαμένουν στα ξενοδοχεία και συχνά επωφελούνται από τις ιαματικές ιδιότητες του νερού της Νεκράς Θάλασσας. Τα έσοδα από τον τουρισμό αντιπροσωπέυουν  το 14% του ΑΕΠ. 




Στο κέντρο της πρωτέυουσας Αμάν πρόκειται να κατασκευαστεί ξενοδοχείο πολυτελείας με διαθεσιμότητα τριακοσίων δωματίων, το όποίο θα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης νερού. Οι εγκαταστάσεις θα κοστίσουν 200.000 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα γίνει απόσβεση κεφαλαίου εντός 7- 10 ετών. 

Είναι εφικτό να ανακυκλωθεί ως και 80% του νερού που χρησιμοποιειται στα δωμάτια και το αποτέλεσμα μετά την επεξεργασία είναι και πάλι καθαρό νερό. Τις εγκαταστάσεις και την επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει γερμανική εταιρεία.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...